לביבות עלי בר לחנוכה הן תחליף מצוין ללביבות הרגילות שאנו מכירים מחג החנוכה.
הוראות הכנה ללביבות עלי בר לחנוכה
המצרכים ללביבות עלי בר לחנוכה:
עלי חוביזה, סלק בר, סרפד וחרדל
עדים מושרות או קמח עדשים
סודה לשתיה ללא אלומניום
מלח
פלפל שחור טחון דק
שמן (עדיף שמן זית)
אופן ההכנה
-נקטוף ונמלא בקערה עלי חלמית (חוביזה) וסלק בר. אפשר גם להוסיף קצת סרפד וחרדל.
-נקצוץ את העלים דק.
-נוסיף חצי כוס קמח עדשים או עדשים שהשרנו במים וטחנו בעזרת בלנדר מוט
-נוסיף כפית סודה לשתייה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
-נוסיף חצי כוס מים ומעט שמן זית.
-אם יש צורך נוסיף קמח עדשים או קמח רגיל ונבחוש הכל לתערובת
מתערובת הבלילה ניצור כדורים ונלבב מהם לביבות
את הלביבות נשטח ונשים בתבנית אפייה עם נייר אפייה נכניס לתנור חם כ 180 מעלות
או נטגן במחבת עם שמן חם.
בתאבון
Comments