top of page
_DSC0163m.jpg

'מלקטים אצל שמשון בחצר'
הבלוג

תמונת הסופר/תשרון בירנבאום

לביבות עלי בר לחנוכה (בהשראת שנה בגינה)

לביבות עלי בר לחנוכה הן תחליף מצוין ללביבות הרגילות שאנו מכירים מחג החנוכה.

לביבות עלי בר לחנוכה

הוראות הכנה ללביבות עלי בר לחנוכה

המצרכים ללביבות עלי בר לחנוכה:

עלי חוביזה, סלק בר, סרפד וחרדל

עדים מושרות או קמח עדשים

סודה לשתיה ללא אלומניום

מלח

פלפל שחור טחון דק

שמן (עדיף שמן זית)

 

אופן ההכנה

-נקטוף ונמלא בקערה עלי חלמית (חוביזה) וסלק בר. אפשר גם להוסיף קצת סרפד וחרדל.

-נקצוץ את העלים דק.

-נוסיף חצי כוס קמח עדשים או עדשים שהשרנו במים וטחנו בעזרת בלנדר מוט

-נוסיף כפית סודה לשתייה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

-נוסיף חצי כוס מים ומעט שמן זית.

-אם יש צורך נוסיף קמח עדשים או קמח רגיל ונבחוש הכל לתערובת

מתערובת הבלילה ניצור כדורים ונלבב מהם לביבות

 

את הלביבות נשטח ונשים בתבנית אפייה עם נייר אפייה נכניס לתנור חם כ 180 מעלות

או נטגן במחבת עם שמן חם.

בתאבון

 


0 תגובות

Comments


bottom of page