top of page
_DSC0163m.jpg

'מלקטים אצל שמשון בחצר'
הבלוג

לביבות עלי בר לחנוכה (בהשראת שנה בגינה)

  • תמונת הסופר/ת: שרון בירנבאום
    שרון בירנבאום
  • 28 באוג׳ 2024
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 27 בספט׳ 2024

לביבות עלי בר לחנוכה הן תחליף מצוין ללביבות הרגילות שאנו מכירים מחג החנוכה.

לביבות עלי בר לחנוכה

הוראות הכנה ללביבות עלי בר לחנוכה

המצרכים ללביבות עלי בר לחנוכה:

עלי חוביזה, סלק בר, סרפד וחרדל

עדים מושרות או קמח עדשים

סודה לשתיה ללא אלומניום

מלח

פלפל שחור טחון דק

שמן (עדיף שמן זית)

 

אופן ההכנה

-נקטוף ונמלא בקערה עלי חלמית (חוביזה) וסלק בר. אפשר גם להוסיף קצת סרפד וחרדל.

-נקצוץ את העלים דק.

-נוסיף חצי כוס קמח עדשים או עדשים שהשרנו במים וטחנו בעזרת בלנדר מוט

-נוסיף כפית סודה לשתייה, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

-נוסיף חצי כוס מים ומעט שמן זית.

-אם יש צורך נוסיף קמח עדשים או קמח רגיל ונבחוש הכל לתערובת

מתערובת הבלילה ניצור כדורים ונלבב מהם לביבות

 

את הלביבות נשטח ונשים בתבנית אפייה עם נייר אפייה נכניס לתנור חם כ 180 מעלות

או נטגן במחבת עם שמן חם.

בתאבון

 


Commentaires


אורחן גלילי וסדנאות ליקוט
bottom of page