top of page
_DSC0163m.jpg

'מלקטים אצל שמשון בחצר'
הבלוג

תמונת הסופר/תשרון בירנבאום

מתכון להכנת כדורי בלוטים תמרים

לפניכם מתכון להכנת כדורי בלוטים תמרים שאפשר להכין בקלות עם ילדים כמעט בכל גיל




הורים רבים ביקשו ממני את המתכון למעדן הבלוטים תמרים שהכנתי במסגרת ליווי גן היער מורן ותמר ברמת טבעון

אז לפני ההסבר על התהליך הקדמה קטנה:

בארץ גדלים חמישה סוגי אלונים מתוכם שלושה סוגים עיקריים של עצי אלון.

אלון מצוי שהוא עץ ירוק עד בעל בלוטים קטנים, אלון התבור שהוא עץ נשיר ואלון התולע שנמצע בעיקר בצפון הארץ..

אלון התבור הוא הגדול משלושת האלונים מבחינת גודל העץ והפרי והוא גם הכי טעים למאכל.

בעבר הלא רחוק כל ארץ ישראל הייתה יער אלונים

ובלוטים היו חלק בסיסי בתזונה של האנשים שחיו כאן.

הבלוט הוא אגוז והוא עשיר בחלבון יש בו פחות שומן מאגוזים כגון שקדים, ,פקאנים ואגוזי מלך אבל הוא זמין יותר ובעבר הכינו ממנו קמח למאפים וכן משקה שדומה לקפה.

השכן הבדואי שלי שהיום בן 80 מספר ששתה בצעירותו קפה בלוטים שאשתו היתה מכינה, קפה לא היה באותם זמנים.

באירן עד היום מכינים קמח בלוטים ממנו מכינים לחם בלוטים.

בבלוט יש הרב טאנינים, שזה חומר מכווץ הנותן תחושת אפיצות בפה,

התכונה המכווצת הופכת אותו ליעיל לריפוי פצעים פתוחים.

אפשר לשמור אבקה מיובשת של בלוטים ולקחת בקופסה קטנה לטיולים. במקרה של פציעה לערבב עם מעט מים ולמרוח על הפצע, ההחלמה תהיה מהירה..

אז הנה מה שצריך להכנת מעדן כדורי הבלוטים תמרים:

המצרכים: בלוטים, תמרים, קוקוס טחון.

כלי עבודה: מזמרה, פומפייה, קערות

אופן ההכנה:

אספו בקערה כקילו או שניים של בלוטים ירוקים שלמים ויפים של אלון התבור



1)חתכו עם מזמרה את החלק התחתון והעליון של הבלוט.

חירצו בו חריץ לאורכו וקילפו.

2)עכשיו גרדו עם סכין או קולפן את הציפה החומה שעוטפת אותו

והניחו אותו בכלי מים כדי שלא ישחיר

וכדי שהמרירות תצא ממנו.

3) קחו פומפייה וגרדו כל בלוט לתוך קערה נוספת של מים



תבחרו את החלק הבינוני בפומפייה. אפשר גם לטחון במכונה אבל זה פחות כיף.

4) סננו את הבלוטים שגירדתם לתוך המים, מלאו מים חדשים ותשרו לכעשרים דקות או תשפכו עליהם מים רותחים ואחרי חמש דקות תסננו.

5) הדליקו תנור ל 100© פרסו את הבלוטים הטחונים על נייר אפיה בתבנית

והכניסו לתנור

כל כמה דקות תהפכו את הבלוטים הטחונים עד שהבלוטים יהיו קלויים מעט ויתנו ריח אגוזי נעים.

6) גלענו תמרים (כמות שווה לכמות הבלוטים)

טיחנו אותם עם מעט מים חמים בעזרת בלנדר מוט וערבבו אותם עם הבלוטים.

אם התערובת יוצאת רכה מידי אפשר להוסיף לה מעט קוקוס טחון.

7) צרו כדורים קטנים וגלגלו אותם בקוקוס טחון .



המעדן מוכן,

בתיאבון  


0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page